Home Nieuws Contact Nieuwsbrief Vragen Online
Profiel
Debiteurenbewaking
en -beheer
Pré incasso-diensten
Incasso
Bemiddeling
Juridisch advies
Procedures en
vonnissen
Wat kost incasseren
via Bosschaart
Incasso & Advies?
Waarom ons kantoor?
Conclusie
'Wanbetaler van de dag' op website

Een aantal incassobureaus hoopt met een digitale schandpaal weigerachtige bedrijven tot betalen te dwingen. Wie na herhaaldelijke verzoeken nog steeds zijn rekeningen niet betaalt, loopt het risico tot 'Wanbetaler van de dag' verkozen te worden op de website www.incassoregister.nl.

De actie is een initiatief van incassoregister.nl, een database van 400 incassobureaus en 250 deurwaarders. De site zegt hiermee bij te willen dragen aan 'een betere betalingsmoraal'. ,,In Nederland heb je zo'n 12.000 bedrijven die stelselmatig niet betalen. Het bedrijf Aanset was als eerste de klos. Op de website viel te lezen dat het bedrijf uit Zoetermeer voor maar liefst €41,65 aan onbetaalde rekeningen had uitstaan. De wisseltrofee ging naar ICT Search uit Breda, dat voor €1400,63 in het krijt zou staan.

Bosschaart Incasso & Advies vindt evenals de Nederlandse Vereniging van Incasso Ondernemers (NVI) de uitverkiezing 'moreel gezien echt niet kunnen'. Juridisch zetten zij er hun vraagtekens bij''. Naar de mening van Bosschaart Incasso & Advies is het één en ander in strijd met de Wet op de Privacy, reden ook waarom het College Bescherming Persoonsgegevens zich zorgen maakt en inmiddels een brief heeft gestuurd naar de maker van de site, waarin gevraagd wordt de 'vele onduidelijkheden' op te helderen die de schandpaalmethode met zich meebrengt. Bosschaart Incasso & Advies ziet de actie als een 'ongeoorloofd incassomiddel' en neemt dan ook afstand van waar de site voor staat. ,,Er zijn voldoende juridische middelen om openstaande rekeningen te innen. In het uiterste geval kun je om het faillissement van zo'n bedrijf vragen.''

Bosschaart Incasso & Advies levert maatwerk en afhankelijk van de door u gewenste ‘druk’, hebben wij altijd een passende oplossing voor uw debiteurenprobleem. Een vermelding van uw debiteur op het internet als “wanbetaler van de dag” is voor hen geen optie. Bosschaart Incasso & Advies vertrouwt op haar eigen devies ‘betrouwbaar, duidelijk en daadkrachtig’. Bosschaart Incasso & Advies houdt het volledige incassotraject in eigen beheer. Dit betekent dat u, zonder tussenkomst van anderen en en de daarbij behorende kosten en het tijdsverlies, direct zaken kunt doen met één organisatie: Bosschaart Incasso & Advies. Traditioneel? Wellicht? Maar wel met het beoogde resultaat: Een hoge incasso-score!
<< Terug
T (0345) 55 89 88
F (0345) 55 83 54
E info@bosschaart-
   incasso.nl